Fresh de portocala
Portocala nu creste in salbaticie; se pare ca a fost prima oara cultivata in sudul Chinei si nord-estul Asiei. Negutatorii italieni au adus-o in zona Mediteraneeana dupa 1450. Probabil ca prin 1640 era un fruct deja cunoscut in Europa.
In unele limbi sud-est-indo-europene, portocala a fost denumita dupa Portugalia, care era principala sursa de import de portocale dulci. (in bulgara-portokal, greaca-portokali, persana- portaghal, albaneza-portokall, romana-portocala). In anumite limbi, portocala este cunoscuta sub numele de “marul chinezesc”.
Portocala contine vitaminele (B2) ,(B1), (B6) si (C) precum si minerale: fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc (în fruct).
Fresh-ul de portocale este o bautura delicioasa, racoritoare si hranitoare, pregatita proaspat de noi din cele mai dulci si aromate fructe.
Necesita validare varsta | Nu |
---|